Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Εκθεση ζωγραφικής Αντόνιο Γκερέρο (Μάιος - Δεκέμβριος 2014)


ΠερισσότεραΠεριοδεία στην Ελλάδα,  Μάιος - Δεκέμβριος 2014

O Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί” σε συνεργασία με την Αθλητική Πολιτιστική ομάδα “Hasta la Victoria Siempre”, τη στήριξη του Δίκτυου bloggersLa Red Solid@ria Griega”,των Εκδόσεων “Διεθνές Βήμα” και την πολύτιμη στήριξη της Κουβανικής Πρεσβείας οργάνωσε την Περιοδεία της Έκθεσης των έργων ζωγραφικής του Αντόνιο Γκερέρο, ενός από τους φυλακισμένους κουβανούς, με στόχο την προβολή της υπόθεσης και με αυτόν τον τρόπο στη χώρα μας.  

Η Έκθεση που ξεκίνησε τον Μάιο στο Ernesto Art Café στη Ν. Φιλαδέλφεια τελείωσε τον Δεκέμβριο με την παρουσίασή της στα εγκαίνια του Κοινωνικού Ιατρείου, πάλι στη Ν. Φιλαδέλφεια. Παρουσιάστηκε στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ της Αθήνας, στο Φεστιβάλ του ΣΥΡΙΖΑ και στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ (βιντεοπροβολή  στο περίπτερο του Ελληνοκουβανικού). Πήγε στον Βόλο, στον ποδοσφαιρικό αγώνα της “Ηasta Siempre” αφιερωμένο στους Πέντε, που οργάνωσε ο Ελληνοκουβανικός του Βόλου. Παρουσιάστηκε επίσης στις εκδηλώσεις του Ελληνοκουβανικού στην Καλαμάτα, στην Κεφαλονιά και στην Αθήνα, καθώς και σε μια πολύ ωραία εκδήλωση στην Ελευσίνα της Επιτροπής Ειρήνης και της Ομοσπονδίας Γυναικών. Παρουσιάστηκε  για μια εβδομάδα στο Αναψυκτήριο Σαν Φρανσίσκο  στον Κεραμεικό, και σε βιβλιοπαρουσίαση βιβλίου του Διεθνούς Βήματος στο Συνεδριακό Κέντρο της Νέας Ιωνίας

Σε αυτές τις παρουσιάσεις εκατοντάδες άνθρωποι έμαθαν για την υπόθεση των Πέντε και συγκεντρώθηκαν πάνω από 800 υπογραφές για την αποφυλάκιση τους, οι οποίες στάλθηκαν στη Διεθνή Επιτροπή. Νέοι αγωνιστές πύκνωσαν τις γραμμές του ποικιλόμορφου κινήματος αλληλεγγύης στην Κούβα και την Επανάστασή της, που συνεχίζει προβάλλοντας το αίτημα του τερματισμού του εμπορικού αποκλεισμού (εμπάργκο)  της Κούβας, που έχουν επιβάλει εδώ και πάνω από 50 χρόνια οι ΗΠΑ.





Forum Martiano GR