Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Η εκδήλωση για τον Χοσέ Μαρτί στο Asclaye (8/12/2013)



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τον εθνικό ήρωα της Κούβας Χοσέ Μαρτί στο πολιτιστικό κέντρο Asclaye, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου. Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Κούβας και συνδιοργανώθηκε από τον πολιτιστικό σύλλογο "Χοσέ Μαρτί", τον πολιτιστικό/αθλητικό σύλλογο "Hasta la Victoria Siempre", το δίκτυο bloggers "Red Solidaria Griega" και το σύλλογο της κουβανικής κοινότητας στην Ελλάδα "Soy Cubano".

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 3:30 περίπου και διήρκεσε σχεδόν 3 ώρες, με παρουσία τουλάχιστον 60-70 ατόμων. Για την προσωπικότητα, το έργο και την απήχηση της σκέψης του Χοσέ Μαρτί μίλησαν ο Νίκος Καρανδρέας και ο Κώστας Ήσυχος. Για τη σημασία του Χοσέ Μαρτί στους σύγχρονους κουβανούς μίλησε η Marlene, ως εκπρόσωπος της κουβανικής κοινότητας στην Ελλάδα, ενώ τελευταίος ζήτησε να μιλήσει ο κουβανός πρέσβης, Osvaldo Cobacho Martínez.

Αντιπροσωπευτικό δείγμα από την ποίηση του μεγάλου κουβανού δημιουργού απήγγειλαν ο χιλιανός ποιητής Χάιμε Σβάρτ (στα ισπανικά) και ο ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης (μεταφρασμένη στα ελληνικά). Στο μουσικό πρόγραμμα, τραγούδισε ο Βασίλης Λέκκας συνοδευόμενος από το Γιώργο Αναστασόπουλο στα πλήκτρα, ενώ συμμετείχαν και κουβανοί καλλιτέχνες.

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς, όπου κληρώθηκαν βιβλία, CD και χειροποίητα κοσμήματα. 

Forum Martiano GR