Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Μήνυμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Χοσέ Μαρτί σχετικά με τις επιθέσεις κατά της Βενεζουέλας

05/03/ 2015
Οι εργαζόμενοι της Βενεζουέλας, οι φτωχοί της Βενεζουέλας, καθώς και οι βολιβαριανές κυβερνήσεις υπό την ηγεσία του Τσάβες και εν συνεχεία του Μαδούρο παλεύουν για μια πιο δίκαιη κοινωνία με περισσότερη οικονομική, κοινωνική και πολιτική δικαιοσύνη. Έχουν αγωνιστεί για μια πιο ανεξάρτητη Λατινική Αμερική, μια Λατινική Αμερική απαλλαγμένη από τη μπότα της αυτοκρατορίας του βορά, του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ.


Στάθηκαν σε αληθινή αλληλεγγύη με το πρώτο ελεύθερο έδαφος της Αμερικής, τη σοσιαλιστική Κούβα. Η αλληλεγγύη της Βενεζουέλας υπήρξε πραγματική βοήθεια για τον κουβανικό λαό που ακόμα βρίσκεται υπό το καθεστώς του οικονομικού και χρηματοοικονομικού αποκλεισμού που επιβλήθηκε από την Ουάσινγκτον από το 1960. 



Ο συνεχιζόμενος αποκλεισμός αυτός έχει προκαλέσει τεράστια οικονομική ζημιά και πρέπει να αρθεί.

Για όλους αυτούς τους λόγους η βολιβαριανή διαδικασία έχει κερδίσει το μίσος τμημάτων της πλούσιας βενεζουελάνικης κοινωνίας καθώς και το μίσος της ιμπεριαλιστικής άρχουσας τάξης και των κυβερνήσεων στην Ουάσινγκτον. Αυτές οι δυνάμεις έχουν προσπαθήσει να ανατρέψουν τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.

Ο σύλλογος Χοσέ Μαρτί στέκεται αλληλέγγυος με το λαό της Βενεζουέλας ο οποίος αντιστέκεται σε αυτές τις απόπειρες.


Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα!

Forum Martiano GR