Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα


Όλες μας οι αναρτήσεις για την Βενεζουέλα ΕΔΩ ,  όλες οι αναρτήσεις των φιλικών blogs  ΕΔΩ 




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 27/5/2016  στο ASCLAYE  (Σύνδεσμο Λατινοαμερικανών στην Ελλάδα) η  εκδήλωση-συζήτηση με τίτλο "Κάτω τα χέρια από την Βενεζουέλα!", με κεντρικό ομιλητή τον Φαρίντ Φερνάντες, πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στη χώρα μας. Για πάνω από τρεις ώρες οι δεκάδες φίλοι και συναγωνιστές που πήραν μέρος είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον πρέσβη για την κατάσταση στη Βενεζουέλα και την μιντιακή επίθεση λάσπης που δέχεται η χώρα και η κυβέρνηση Μαδούρο, με κέντρο στην Ευρώπη την Ισπανία και την Ελλάδα. Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο πρέσβης της Κούβας Οσβάλντο Κομπάτσο Μαρτίνες, ο οποίος έκανε σύντομο χαιρετισμό. Μετά το τέλος της συζήτησης, είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και ιδέες για την συνέχιση της δράσης αλληλεγγύης προς την Βενεζουέλα, στην οποία ο Σύλλογός μας εκφράζει για άλλη μια φορά την μαχητική του στήριξη και αλληλεγγύη.



Από την εκλογή του Ούγκο Τσάβες το 1998, η Ουάσιγκτον έχει στηρίξει διαδοχικές απόπειρες ανατροπής της βενεζουελάνικης κυβέρνησης – όπως το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του 2002. Σήμερα οι επιθέσεις αυτές κλιμακώνονται συνεπικουρούμενες από την ντόπια ολιγαρχία. Στις 3 Μάρτη 2016 η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ανανέωσε την ισχύ του προεδρικού διατάγματος που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση της Βενεζουέλας ως «ασυνήθιστη και έκτακτη απειλή για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ». Στις 28 Απρίλη η Γερουσία των ΗΠΑ παρέτεινε για 3 χρόνια τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας, επικαλούμενη «παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Σήμερα η Βενεζουέλα βρίσκεται στο στόχαστρο των ΗΠΑ, που απειλούν με στρατιωτική εισβολή, των G7, του αμαρτωλού Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ), της αστικής τάξης της Ευρώπης και της ΕΕ, με πρωτεργάτες την Ισπανία και την Ελλάδα, και φυσικά της ντόπιας ολιγαρχίας και των δεξιών κομμάτων που την εκπροσωπούν.
Το τελευταίο θύμα της φασιστικής βίας είναι η δολοφονία του πρώην επικεφαλής της Πολιτοφυλακής Φέλιξ Βελάσκες, που εκτελέστηκε μέσα στο αυτοκίνητό του όπου βρισκόταν μαζί με την εγγονή του.
Το διακύβευμα για τη Λατινική Αμερική και παγκόσμια είναι τεράστιο. Στο στόχαστρο βρίσκονται οι αγώνες για ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη.
Απαιτούμε:
  • Nα πάψουν η απειλή πολέμου και οι οικονομικές κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας.
  • Nα πάψει ο μιντιακός πόλεμος που στόχο έχει να αποκόψει τον λαό της Βενεζουέλας από τους φυσικούς του συμμάχους: τον κόσμο της εργασίας και τη νεολαία στην Ελλάδα που αντιστέκεται στις συνθήκες που έχει διαμορφώσει η καπιταλιστική κρίση.

1/6/2016


Forum Martiano GR