Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Φαρίντ Φερνάντες: Zητάμε από τον ελληνικό λαό να σταθεί αλληλέγγυος δίπλα στο λαό της Βενεζουέλας (+video)



[...] παρ ότι δεν θελήσαμε να είμαστε πρότυπο για κανέναν, γνωρίζουμε ότι στην πραγματικότητα, έχουμε υπάρξει ένα παράδειγμα, γιατί αποδείξαμε ότι υπάρχει εναλλακτική στον καπιταλισμό.

Ευχαριστώ τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χοσέ Μαρτί που με κάλεσε σήμερα εδώ, γιατί σήμερα μπορώ να σας πω ότι αυτό το παράδειγμα που δώσαμε στον κόσμο, βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο να αφανιστεί. “Τα πιόνια έχουν  στηθεί πια στην σκακιέρα” και σήμερα όσο ποτέ χρειαζόμαστε την βοήθειά σας.

Με κάθε ταπεινότητα ζητώ την αλληλεγγύη σας, την αλληλεγγύη σας με την Επανάστασή μας και την διαδικασία αλλαγών, την αλληλεγγύη σας με τους λαούς της Λατινικής Αμερικής. Γιατί ήδη στη Βενεζουέλα έχουν πεθάνει την τελευταία εβδομάδα 27 άτομα, εξ αιτίας της φασιστικής βίας και εμείς θέλουμε με κάθε τρόπο να αποτρέψουν να αυξηθούν οι θάνατοι στη χώρα μας και σε κάθε άλλη χώρα του κόσμου.

Απέναντι στις μεγάλες αυτοκρατορίες, οι λαοί πάντα είχαν φωνή. Γι αυτό και ζητάμε σήμερα την υποστήριξη του Ελληνικού λαού, του ζητάμε να σταθεί αλληλέγγυος δίπλα στη Βενεζουέλα. 

Τόνισε ο Φαρίντ Φερνάντες, κλείνοντας την συζήτηση στην εκδήλωση αλληλεγγύης του Πολιτιστικού Συλλόγου Χοσέ Μαρτί, στις 28 Απρίλη 2017, στην αίθουσα της Πανελλαδικής Ανεξάρτητης Ταξικής Εργατικής Κίνησης στην Αθήνα.










Forum Martiano GR