Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Μήνυμα του Φερνάντο Γκονζάλες προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χοσέ Μαρτί


Αβάνα, 26 Μάη 2017
59ο έτος της Επανάστασης

Αγαπητά αδέρφια μας, του Πολιτιστικού Συλλόγου «Χοσέ Μαρτί», στην Ελλάδα.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση ενημερωθήκαμε ότι σήμερα, θα παρουσιάσετε ένα νέο βιβλίο αφιερωμένο στους Πέντε στα ελληνικά, σαν αποτέλεσμα της προσωπικής και ομαδικής προσπάθειας όλων εσάς, των αδερφών μας στους αγώνες και στα ιδανικά για τα οποία παλεύουμε.


Όλων εσάς, που έχετε αφιερωθεί στην αλληλεγγύη με την Κουβανική Επανάσταση και με άλλες δίκαιες υποθέσεις σε όλο τον κόσμο, παρά τους προσωπικούς και υλικούς περιορισμούς.

Εσάς λοιπόν που, κατά τη διάρκεια των 16 χρόνων της φυλάκισης μας, συντροφέψατε το λαό μας στον αγώνα του για ένα καλύτερο μέλλον, σας προτρέπουμε να συνεχίσετε.



Υπερασπίζοντας την κουβανική επαναστατική διαδικασία. Συντροφεύοντας την αγαπημένη μας Μπολιβαριανή Επανάσταση της Βενεζουέλας στον αγώνας της ενάντια στους λακέδες της αυτοκρατορίας, οι οποίοι χωρίς αποτέλεσμα επιδιώκουν να ανακόψουν τα όνειρα του Μπολίβαρ και του Τσάβες.

Αλλά και να υποστηρίξετε τους αγώνες άλλων λαών του κόσμου για την πραγματική τους ανεξαρτησία.

Κατά τη διάρκεια των χρόνων της αιχμαλωσίας μας ποτέ δεν ήμασταν μόνοι, ούτε καν όταν μας επέβαλλαν την τιμωρία του «λάκκου» δηλ. την απομόνωση.

Διότι πάντα μας συντρόφευε ο αγώνας των συγγενών μας και του λαού μας, το στρατηγικό όραμα του αήττητου ηγέτη μας, του Comandante en Jefe Fidel Castro, αλλά και η διεθνής αλληλεγγύη.

Όλα αυτά αποτέλεσαν μόνιμο κίνητρο και παρότρυνση για την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ μας.

Από αυτήν μάθαμε ότι ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ σημαίνει ΝΙΚΗ.

Γι’ αυτό αδέρφια μας, ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ.


ΖΗΤΩ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!
ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!


Φερνάντο Γκονζάλες Γιορτ


Το μήνυμα στάλθηκε στην εκδήλωση  παρουσίασης του βιβλίου στις 26 Μάη 2017 στον Πολιτιστικό χώρο Φρανσίσκο ντε Μιράντα της πρεσβείας της Βενεζουέλας.


Forum Martiano GR