Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

12ο Συνέδριο Εθνικής Ένωσης Φιλίας Ιταλία – Κούβα (ANAIC)


Με την συμμετοχή 120 αντιπροσώπων , των πάνω από 3.500 μελών που συμμετέχουν στα 68 παραρτήματα όλης της χώρας, ξεκίνησε στις 9 Μάρτη 2018 στην Πάρμα της Ιταλίας το 12ο Συνέδριο της Εθνικής Ένωσης Φιλίας Ιταλία – Κούβα (ANAIC).

Στις τρεις ημέρες που θα διαρκέσει το Συνέδριο, οι αντιπρόσωποι θα συζητήσουν τον απολογισμό της δράσης της οργάνωσης τα τελευταία τέσσερα χρόνια, θα ανταλλάξουν εμπειρίες και απόψεις για την βελτίωση της λειτουργίας της οργάνωσης και θα εκλέξουν νέο διοικητικό όργανο.

Στο Συνέδριο, το οποίο διεξάγεται σε ξενοδοχείο της πόλης Πάρμα, συμμετέχει αντιπροσωπεία του Κουβανικού Ινστιτούτου για την Φιλία των Λαών, με επικεφαλής τον Πρώτο Αντιπρόεδρο του Ινστιτούτου Έλιο Γκάμες και την επικεφαλής  περιοχής για την Ιταλία Ανδριάνα Πίνο, καθώς και ο πρέσβης Κούβας στην Ιταλία.


Στην έναρξη του Συνεδρίου παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν οι αρχές της πόλης, οργανώσεις, κόμματα και άλλοι προσκεκλημένοι, πριν την παρουσίαση της κεντρικής εισήγησης από τον απερχόμενο πρόεδρο Σέρχιο Μαρινόνι.

Στη συνέχεια συγκροτήθηκαν επιτροπές εργασίας για πολιτικά, καταστατικά, οργανωτικά θέματα, για την αλληλεγγύη και για την εκλογή του νέου διοικητικού οργάνου της Ένωσης.
Μιλώντας στο κουβανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Prensa Latina o Μάρκο Παπάτσι, αντιπρόεδρος της ένωσης και επικεφαλής του Παραρτήματος της Ρώμης, τόνισε την σημασία του Συνεδρίου, ως γόνιμου χώρου ιδεών και νέων στόχων για την υποστήριξη της Κουβανικής Επανάστασης, μετά την αναζωπύρωση της εχθρότητας από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Anaic ιδρύθηκε το 1961, στη φωτιά των διαδηλώσεων κατά της μισθοφορικής εισβολής στην Πλάγια Χιρόν που διοργάνωσαν, χρηματοδοτούσαν και διεύθυναν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Από τότε, διεξάγει μία συνεχή δουλειά αλληλεγγύης προς το νησί, η οποία εντάσσεται στο ευρύ προοδευτικό και αντιφασιστικό ιταλικό κίνημα, με στόχο την προώθηση της φιλίας μεταξύ των λαών και των δύο χωρών μέσω της αμοιβαίας γνώσης.


Forum Martiano GR